Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Az emberi elme legsötétebb látomásai
2014. szeptember 07. írta: DaneLinell

Az emberi elme legsötétebb látomásai

 

- avagy Michael Hussar festészete

Most is egy kortárs festő munkáiból szemezgettem nektek, viszont az érem másik oldaláról. Az emberi elmének van egy olyan zuga, amit senki nem hajlandó tudomásul venni. Ebben a zugban nyugszanak a különböző perverziók, és egyéb undormányos képzelgések. Nem gonoszság, csupán a velünk született elme több aspektusának egyike.  Bármennyire is rémisztő szembesülni vele,  ezen dolgok is kiváltanak belőlünk valamiféle reakciót, így része a lényünknek, természetesen mindenkinek másképp. Vegyük ki a kalapból a szociopatákat és az elmebetegeket, és kapunk egy olyan réteget, amibe mind beleillünk. Lehet a reakció undor, félelmeink kivetülése, teljes és elszánt tiltakozás, gyönyörködés, akkor is van hatása.MichaelHussar_gumrunnedetail.jpg

Ilyen a Hussar festményein megelevenedő világ is. Gondolhatjuk, hogy őrült, gondolhatunk bármit. Ahhoz, hogy megértsük és befogadjuk a képek mögött rejlő világot meg kell állnunk, és szemlélnünk kell a képeit. Láthatóvá teszi a bűnt, a mocskot, a perverziót, a szeretet, és egyéb más emberi tulajdonságokat és érzéseket. Képei többsége első ránézésre riasztó, mégis valamiféle áhítattal csodálom. Nemcsak azért, mert egyszerűen képtelen vagyok elképzelni, hogy miként manifesztálódik benne mindez, hanem azért is, mert több van bennük, mint az első látásra tűnik. Festményeiben keveredik a szépség és borzongás iránti elkötelezettség. Ő ezzel mesél nekünk. Egyedi stílusának köszönhetően egyébként a tengerentúlon rajongnak a képeiért. Nem csodálom, van benne valami megmagyarázhatatlanul borzalmas és mégis gyönyörködöm. Így kell alkotni. Láthatóvá teszi az emberi elme legsötétebb zugait.

Itt az idő szembe nézni vele: ez is a lényünk része. Inkább a művészeten keresztül éljük át, mint másképp.

Találtok galériát, amibe gyűjtöttem néhány képet.

Ha felkeltette az érdeklődésetek: http://www.michaelhussar.com/

https://www.facebook.com/pages/MICHAEL-HUSSAR/131365833561054?fref=ts

A képek a művész Facebook oldaláról származnak.

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artistophile.blog.hu/api/trackback/id/tr226675509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.07. 13:19:54

"Az emberi elmének van egy olyan zuga, amit senki nem hajlandó tudomásul venni. Ebben a zugban nyugszanak a különböző perverziók, és egyéb undormányos képzelgések. "

És ez a zug egészen pontosan melyik agyféltekének melyik lebenyén van?

Alick 2014.09.07. 15:32:22

@polyvinyl: nem anatómiai, hanem funkcionális meghatározás volt...

gall a miklós 2014.09.07. 17:29:31

Jó a leirás, de a képek szerintem erősen középszerűek.
süti beállítások módosítása