Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Andy Kehoe univerzuma
2014. október 21. írta: DaneLinell

Andy Kehoe univerzuma

Szerintem már észrevettétek, hogy odavagyok a különös lényekért, a szürrealista ábrázolásért, és az olyan különleges agyszüleményekért, amik mellett megállva csak azon gondolkodunk, hogy vajon hogyan született ez a megelevenített csoda. Nem tudom, hogy miért, de mindig is beszippantottak ezek a világok. Szeretem, ha egy művész saját atmoszférát teremt, ha képes arra, hogy úgy meséljen nekem a világunkról, hogy közben furcsa lényeken keresztül, vagy fantáziák síkján mutatja be azt. Megszállottan tudok rajongani ezekért. Lehet, hogy ez egyfajta menekvés, nem tudom, mindenesetre most is egy olyan művész alkotásaiból válogattam, akinek a sajátos világa megragadott. Ő Andy Kehoe, aki Pittsburghben született és nőtt fel. Különleges gyermekkora lehetett, hiszen bevallása szerint gyermekkori fantáziálgatásaiból születnek lényei. Azokra az emlékekre épülnek, abból sarjaddzanak.

14_1.jpg

 

Imádom a színeket, amiket használ, és azt, ahogyan használja azokat. Régebbi munkáival megmutatta, milyen sokszínűen lehet ábrázolni az őszt. Hogyan elevenedhet meg úgy egy évszak, hogy egy festményen keresztül érezd az illatát. A színek harmóniája, olykor pedig feszültsége bámulatos kreációkban, furcsa lényekkel kiegészülve hoz létre egy elképesztő víziót. Újabb munkáiban is maradnak ezek a lények, amik hol szellemek, hol hibrid állatok, csupán a színvilág másabb.

01_1.jpg

 

A lények! Nálam ez mindid sarkalatos pont, mivel lehet elképesztően szép egy táj, szürreális egy atmoszféra, ha a benne elhelyezett alakok, nem önálló egyéniségek. Ha unalmasak azzal nem tudok mit kezdeni, nem tudom szeretni. Itt más a helyzet, szerencsére. A megalkotott teremtményei kivételesek, a hozzátársult világgal együtt pedig szerethetőek. A körítés nélkül egyébként lehet, hogy riasztóak lennének, vagy egyenesen gonoszak, de így hogy látjuk a világukat, már nem azok. Bepillantva ennek az univerzumnak az ajtaján kedves kis lényeket látok, különös, furcsa történéseket, meséket.

Tovább nézelődhettek: Facebook oldalán és honlapján

 

09_1.jpg

11_1.jpg

17_1.jpg

04_1.jpg

02_1.jpg

10_1.jpg

16_1.jpg

08_1.jpg

15_1.jpg

12_1.jpg

03_1.jpg

05_1.jpg

06_1.jpg

13_1.jpg

07_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://artistophile.blog.hu/api/trackback/id/tr606813275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása