Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Michael Clarke Duncan emlékére
2012. szeptember 04. írta: Regressziv

Michael Clarke Duncan emlékére

 

Felejthetetlen volt a Halálsoronban, de szinte bármelyik szerepét ki lehetne emelni. Michael Clarke Duncan igazi szerethető karakter volt. Ha kidobót játszott, ha bérgyilkost, vagy látnoki képességekkel rendelkező halálraítéltet, mindig jelenvolt benne a szerethető, nagy mackó, így negatív szerepeit sem könnyű egyöntetűen ellenszenvesnek megítélni.

Hollywoodi sztárok testőreként kezdte, majd a ’90-es évek közepén elkezdtek jönni a kisebb szerepek. Első komoly lehetőségét Bruce Willis-től kapta az Armageddonban, ahol találóan Bear szerepét játszotta. Willis-szel többször szerepelt együtt a későbbiekben is. Az igazi áttörés, a legfelejthetetlenebb és legmegkapóbb szerep kétség kívül a Halálsoron című Stephen King-adaptációban volt, ahol a gyermekgyilkosságért halálraítélt, misztikus képességekkel rendelkező John Coffey-t játszhatta Tom Hanks és David Morse oldalán. Ezért a szerepéért Oscar-díjra is jelölték.

Michael Clarke Duncan.jpg

Nagy filmek állandó mellékszereplőjeként olyan alkotásokban láthattuk, mint A majmok bolygója, A skorpiókirály, Pókember vagy a Sin City. Emellett kellemesen mély, senki máséval össze nem téveszthető hangjának köszönhetően tucatnyi animációs film szinkronhangja is volt.

Michael Clarke Duncan szeptember 3-án hunyt el, 54 éves volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://artistophile.blog.hu/api/trackback/id/tr74754034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása